maanantai 10. heinäkuuta 2017

Pikakommentti 11.7.2017: Hirmuinen näköala

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan pojan keskustelu Venäjän edustajien kanssa jo ennen vaalitaistelun alkamista vaikeuttaa lähes katastrofaalisesti hänen isänsä asemaa toimikauttaan aloittelevana presidenttinä.
Donald Trump ei pelastu sillä, että Hillary Clintonin kampanjaa vaikeuttavia tietoja ei vaihdettu eikä Venäjä ainakaan tuossa vaiheessa sekaantunut vaaliprosessiin. Kiemurtelemallakaan hän ei pääse eroon siitä faktasta, että keskusteluyhteys avattiin. Se tarkoittaa, että jos Venäjä olisi pystynyt tarjoamaan Yhdysvaltain presidenttiyttä tavoittelevalle ehdokkaalle kepin kilpailijansa kampitukseen, sen käyttämistä olisi ainakin harkittu.
Tätä hirmuisempaa supervaltasuhteiden näköalaa ei ole nähty kuuna kullan valkeana. Asemansa ydinaseeseen perustavalle supervallalle avattiin mahdollisuus sekaantua toisen ydinaseeseen asemansa perustavan supervallan presidentinvaaliin.

2 kommenttia:

  1. Näin jälkikäteen tuntuu oudolta, ettei jo vaalikampanjan aikana kiinnitetty huomiota kampanjapäällikkö Paul Manafortin menneisyyteen Ukrainan venäläismielisen presidentin neuvonantajana ja Trumpin suuriin lainoihin venäläispankeilta. Hänen lähipiirillään on yllättävän paljon liikesuhteita Venäjällä. Yhtäkkiä nämä pyrkivät politiikkaan. KGB-taustaiset oligarkit, Kremlin valtiaat, osasivat shakkipelinsä.
    Ajoin toissa vuonna Amerikan halki. Ankeutta näki paljon. Työttömät ihmiset panivat toivonsa Trumpiin. He olisivat ansainneet parempaa.

    VastaaPoista
  2. Kummasti nämä Trumpin kritisoijat vaikenevat siitä, että Hillaryn vaalikoneisto kävi sen sijaan aktiivista hanketta Ukrainan kanssa lokakampanjan käymiseksi Trumpia vastaan (Ukrainian efforts to sabotage Trump backfire, Kenneth P. Vogel and David Stern, 11.1.2017, Politico), mutta ilmeisesti Hillarylle sellainen on kuitenkin puolestaan sallittua.

    VastaaPoista