maanantai 7. helmikuuta 2022

VALOPILKKUJA

Mielenkiintoisia valonpilkahduksia turvallisuusilmaston kehityksestä. Yle Radion uutislähetyksessä aamulla 7.2.2022 Varusmiesmiesliiton edustajat ja Säkylässä palvelevat asevelvolliset arvioivat koulutusmotivaation parantuneen.

Saman aamun Helsingin Sanomat kertoi, että Reserviläisliiton jäsenkunta on nopeassa kasvussa, ja merkittävä osa tulijoista on nuoria. Liiton jäsenmäärä on suurempi kuin koskaan, 39 000. Kokoukset ja koulutustilaisuudet eivät enää ole sitä, että ”vanhat ukot muistelevat armeija-aikojaan”.

Puolustusvoimain selvityksessä kotiutettavien asevelvollisten puolustusvalmius on noussut 5-portaisella asteikolla 4,3:een. Samasta suuntauksesta kertoi MTS:n tutkimus viime vuoden lopulla, ennen Ukrainan kriisin kärjistymistä ja Venäjän etupiirikirjettä.

Yleiseen asevelvollisuuteen perustuvalla puolustuksella tuntuu menevän hyvin. Se on nykymaailmassa harvinainen ilmiö. Ulkomailla se varmaan ihmetyttää ja askarruttaa, ja se on oikein hyvä varsinkin, jos on sellaisia tahoja, jotka arvioivat mahdollisuuksia painostaa Suomea aseellisella uhalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti