lauantai 26. helmikuuta 2022

EI OLE TUUMAUSTAUON PAIKKA

Eduskunnan pitää nyt ryhdistäytyä ja ottaa aloite. Puolueiden johtajien velvollisuus on selvittää Nato-jäsenyyden kannatus omissa riveissään, ja rohkaista epäilijöitä näkemään, millaisen vaaraan Venäjän sotakiihkoilu on johtanut myös Suomen.

Ilman Naton turvatakuuta toimiva Venäjän rajanaapuri on vapaata riistaa Kremlissä valtaan päässeen uusimperialismin voimille. Tuumaustaukoon ei nyt ole aikaa.
.
Suomessa pitää oppia tilanteen lukutaito. Nyt kannattaa miettiä, mitä se oikein tarkoittaa, että sodan sytyttyä Euroopan sydämessä Nato kutsuu huippuluokan palaveriinsa liittokunnan ulkopuolelta Euroopan unionin, Ruotsin ja Suomen. Siinä on Suomelle mahdollisuuden ikkuna, jota ei saa päästää sulkeutumaan. Muuten olemme yksin kylmässä.

Puoluejohtajien yhteisenä velvollisuutena on esittää presidentille Nato-jäsenyyden määrätietoista edistämistä ripeässä tahdissa. Heidän pitää huolehtia myös siitä, että poliittisen järjestökentän kaikilla tasoilla on ajantasaista faktatietoa siitä tilanteesta, johon olemme joutuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti