lauantai 26. helmikuuta 2022

Venäjän sotakone kompastelee

Illan 26.2.2022 uutisantia miettiessä on alkanut ihmetyttää Venäjän asevoimien odotettua vaisumpi teho. On todella upeaa havaita ukrainalaisten tähän mennessä saavuttamat torjuntavoitot, mutta:

Voisiko olla niin, että Venäjän voittamattomaksi ajatellun maataisteluvoiman odottelu viikko- ja kuukausikaupalla kohteen lähiseudun metsissä, soilla ja vuoreenrinteillä on vienyt iskukykyisen sotakoneen motivaation. Niillä miehillä ei ole muuta elämänsisältöä kuin käskyjen noudattaminen.

Ukrainaa puolustavat joukot ovat pyhää vihaa täynnä puolustamassa rakkaitaan ja maataan. Ja sitä paitsi on näkynyt sellaisiakin viestejä, että monet venäläiset tuntevat ukrainalaiset veljikseen ja sisarikseen, eivätkä välttämättä innostu sodasta Ukrainaa vastaa.

Presidentti Putinin paraatipuhe Venäjän armeija ylivoimasta on joutunut totiseen testiin. Hän pystyy tietenkin ratkaisemaan tilanteen ohjuksilla, jotka eivät kysy hyökkäyksen oikeutusta ja motivaatiota. Voittoisan sotilaan saappaanjälki voitetun maan kamarasta jää kuitenkin kokematta. Kremlissä taitaa olla todellisen mietinnän paiakka, ja se on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti