torstai 6. huhtikuuta 2017

Pikakommentti 7.4.2017:Putinin-Trumpin oppi


Presidentti Trumpin ohjusisku Syyriaan saa kommentaattorit ravistamaan hihastaan kaikki mahdolliset arviot rajun liikkeen poliittisesta johtoideasta. Nyt kun kokonaisuudesta tiedetään vielä hyvin vähän, ajatuksella on tilaa laukata.

Trumpin reaktio törkeään kaasuhyökkäykseen tuntuu hyvältä. Se sisältää myös niin isot riskit, että hirvittää. Ja kyynikko voi sanoa, että sehän toistaa vain ikiaikaista perusmallia. Kun suuri johtaja on sisäpoliittisissa vaikeuksissa, kannattaa aloittaa sopivasti mitoitettu sotilasoperaatio. Se saa kapinaa hautovan kansan ryhmittymään lipun ympärille johtajansa tueksi.

Yhdysvaltain Syyria-operaatiosta on samoja piirteitä kuin Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan. Presidentti Putin on nyt sisäpoliittisesti yhtä ahtaalla kuin 2014 hyökätessään Ukrainaan. Trumpin pikku sodan nostama pölypilvi suojaa ihanteellisesti Putinia jos hän nyt päättää kiillottaa Venäjän kunniaa uudella näyttävällä operaatiolla. Se piristäisi tympääntynyttä ja pelokasta kansaa. 

1 kommentti:

  1. Trumpin asevoiman käyttö antaa viestin Venäjälle. valkoisessa talossa on nyt tahtoa käyttää asevoimaa...vaikka Venäjä olisi mukana konfliktissa.

    Vahvistaa myös mukavasti NATOn 5. artiklan uskottavuutta, kun Venäjän 3. maailmansota -pluffaus on paljastettu jo toiseen kertaan (ensimmäinen kerta oli, kun Turkki pudotti venäläishävittäjän Syyriassa). Ja hyvä niin, sillä Putin kyllä jatkaa vyörytystä ihan niin pitkälle, kuin Länsi sen sallii...mutta ei pitemmälle.

    VastaaPoista