keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Pikakommentti 26.4.22017: Namuja kaikille

Ministerinsalkut ovat perinteisesti namuja, jota jakamalla eduskuntapuolueita innostetaan kantamaan hallitustyön taakkaa. Ennen vanhaan puolueiden maakunnalliset perusyksiköt, ammattiliitot, urheilujärjestöt, naisverkostot ja nuorisoliitot olivat jonossa saadakseen vuorollaan järjestötyössä kunnostautuneelle puuhaihmiselleen mieltä lämmittävän ministerinsalkun.

Hallinnollisella kokemuksella tai ministeriön toimialan tuntemuksella ei ollut painoarvoa, kunhan taustajärjestön poliittinen sijainti on sopiva. Varsinkaan opiskelusuorituksilla, kielitaidolla ja kansainvälisellä verkostoitumisella ei pitkälle pötkitty. Sellainen tausta viittaa herraskaisuuteen, ja eliitin halveksunta on kansanhuveista kaikkein suosituimpia.  

Sipilän hallituksen puoliväliriihessä nähtiin tällaisen namunjakopolitiikan uusi versio. Kun yhden ministerisalkun kohtuuttomaksi paisuminen pakotti sen jakamiseen, jakoon tulikin kolme salkkua. Yksi niistä tarvittiin isojen asioiden järkevään hoitamisen, ja kaksi muuta sen varmistamiseen, että kenellekään ei tulisi paha mieli. Namuja kaikille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti