sunnuntai 21. elokuuta 2022

VIHAMIELINEN VAIKUTTAMINEN UHKAA

Pääministerin juhlinnaksi nimetty julkinen hölmöily herätti rajun keskustelun siitä, onko pääministerillä oikeus rentoilla vapaa-aikanaan, ja onko ulkopuolisilla oikeus olla siitä jotakin mieltä. Tämä on vaarallisen kapea näkymä asiasta, joka on suuren luokan ongelma.

Sanna Marin on Suomen Nato-jäsenyysprojektin kirkkaimpiin kuuluva tähti. Siksi hän on erityisen mehevä maali Naton ja Nato-Suomen vihaajille. Heitä on luultavasti eniten Venäjällä. Osa heistä etsii virkansa velvoituksesta sellaisia iskun kohteita, joita Suomen on vaikea puolustaa. Osalle Nato on ihan muuten vaan ilmestyskirjan peto.

Sanna Marin on joutunut asemaan, jossa hän ei voi ajatella vain omia vapauksiaan. On otettava huomioon, miten nyt syntynyt ennen näkemätön tilanne vaikuttaa pääministerin toimintamahdollisuuksiin tulevaisuudessa. Riskit ovat hirmuiset, ja ne voivat käydä toteen siitä riippumatta, mitä Marin seuraavaksi tekee, vai tekeekö mitään. Siihen vaikuttaa vain se, mikä tuli jo tehtyä. Sitä ei voi perua.

Sanna Marin on ajautunut asemaan, jossa hän on niin houkutteleva vihamielisen vaikuttamisen kohde, että luultavasti Suomelle pahaa toivovat eivät voi vastustaa kiusausta. Heillä on unelman omainen paikka iskeä hyvin ilkeästi. Se sattuisi pahasti Sanna Mariniin henkilökohtaisesti, ja vahingoittaisi Suomen etua. Tällaisessa tilanteessa pääministerillä on hyvin vähän liikkumatilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti