tiistai 12. huhtikuuta 2022

NATO-PÄÄTÖKSEN MARSSIJÄRJESTYS

Tiistai-iltana 12.4.2022 nähdystä Yle ykkösen A-studiosta sai sen vaikutelman, että entiset ulkoministerit Erkki Tuomioja ja Timo Soini odottivat kärttyisästi hallituksen kantaa Nato-jäsenyyteen. Koska he takuuvarmasi tietävät kuvion, on kummallista, että he teeskentelevät tietämättömyyttä.

Maikkarin uutislähetys puoli tuntia A-studion jälkeen oli kärryillä paljon Yleä paremmin. Eduskunnalle nyt esitettävän tiedonannon tehtävänä on selvittää parlamentissa vallitseva käsitys Nato-ratkaisuun vaikuttavista asioista. Eduskunta ei tässä vaiheessa päätä asiasta. Presidentin johtama hallituksen turvallisuuspoliittinen valiokunta TP-Utva päättää, esittääkö Suomi Natolle jäsenyysprosessin aloittamista vai ei. (Odotan jännittyneenä kiirastorstain uutisia.) Jos presidentin johtama halliuksen mielipide päätyy jäsenhakemukseen Natolle, eduskunta päättää sitä aikanaan syntyvän jäsenyyssopimuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Vasta se on Suomen Nato-päätös. Sen tekee eduskunta joko ennen vappua tai ensi vuonna, riippuen siitä, miten pitkään Naton jäsenet harkitsevat Suomen hakemusta. Eräät Naton nykyiset ja entiset johtohahmot arvioivat sen voivan tapahtua parissa vuorokaudessa tai viikossa. Tai sitten myöhemmin tai ei ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti