perjantai 28. heinäkuuta 2017

Pikakommentti 29.7.2017: Presidenttiehdokkaat ja Putin-show

Presidenttiehdokkaiden kommentit Savonlinnan Putin-shown annista (HeSa 29.7.2017 s. A17) olivat sitä mitä oli presidenttienkin puheet, samaa kuin ennenkin. Nils Torvaldsin yritys kohti erinomaisuutta kurkotti kuitenkin niin kauas menneisyyteen, että se näyttää suomettumisaikana tavanomaiselta Venäjä-besserwisserismiltä. ”Suomen presidentillä olisi sauma olla Venäjän historian avaaja muille.”

Toivottavasti Torvalds tarkoitti ”Venäjän traagisen historian ymmärtämättömyydellä” sitä, kuinka vaikea on sopeutua siihen, että Venäjä on 25 vuoden aikana käyttänyt sotilaallista voimaa neljää naapurimaaltaan vastaan ja ottanut niiltä eri tavoin haltuunsa seitsemän hallinnollista yksikköä. 

Siinä onkin tragediaa kerrakseen, että Venäjä käyttää asevoimaa myös naapureitaan vastaan, Neuvostoliitto käytti sitä vai omia kansallisia vähemmistöjään ja liittolaisiaan vastaan.

Jos Torvalds valittaisiin Suomen presidentiksi, hän pystyisi varmaan esittämään mielenkiintoisia ymmärrettäväksi tekeviä historiallisia Venäjä-selityksiä länsimaisille kollegoilleen.  

2 kommenttia:

 1. Pekka Haavistolta tuli samantapainen kukkanen: "...on jumiuduttu Ukrainaan ja sanktioihin...voisivatko Suomi ja Venäjä yhdessä viedä maailmassa eteenpäin joitakin poliittisia aloitteita.."
  Mitähän poliittisia aloitteita, oikein kutkuttaa tietää. Ukrainasta Haavisto selvästi veisaa viis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurattaisi, mutta lähinnä säälittää. Kun on ruvennut presidenttiehdokkaaksi, pääasia on että touhuaa kamalasti niin että huomataan. Se on sitten sivuseikka, onko siinä touhussa mitään järkeä.

   Poista