keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Pikakommentti 12.7.2017: Uusi pelitilanne

Supervaltojen välisen jännitteen peruskuvio alkaa paljastua koko kauheudessaan. Demokratian perushengen vastaisesti toteutuneessa vaalissa valittu ydinasevallan presidentti on yrittänyt hankkia toisen ydinasevaltion tukea vaalimenestyksensä varmistamiseksi. 


Se on jo riittävän pelottavaa, että luonnevikaisen amatööripresidentin vieressä kannetaan koko ajan ydinasearsenaalin aktivointilaitteistoa. Mutta se on painajainen, että Yhdysvaltain presidentti taitaa olla vaalivoitostaan kiitollisuudenvelassa Venäjän presidentille.    

3 kommenttia:

 1. Ööh..Miten vaalit toteutuivat perustuslain hengen vastaisesti? Villejä spekuulaatioita venäjää kohtaa on toki esitetty mutta mitään todisteita ei vieläkään ole ilmaantunut. Kukaan ei ole väittänyt hakkeroinnista esiin nousseita tietoja valheellisiksi. Onko demokratian vastaista jos äänestäjät saavat ennen vaaleja tietää puolueen vaalikoneiston yrittävän manipuloida ihmisiä ja tiedotusvälineitä lain kirjainta hipoen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdysvaltain presidentinvaali toteutui sen perustuslain hengen vastaisesti siitä hetkestä lähtien, kun toisen ehdokkaan kampanjaorganisaatioon kuulunut henkilö meilasi ”I’d love it” kuultuaan venäläistahon pystyvän ehkä tarjoamaan hänen ehdokkaansa vastaehdokasta mahdollisesti vahingoittavaa tietoa.

   Sillä ei ole merkitystä, että venäläistaholla ei sitä tietoa ollut, eikä sillä, että tiedon mahdollisuudesta ihastunut kampanjahenkilö oli ehdokkaan poika.


   Sillä on merkitystä, että tuollaista tarkoitusta varten avattiin tietokanava. Se tarkoittaa, että jos tietoa olisi ollut ja sitä olisi siirretty, sen käyttämistä olisi edes harkittu. Sellaista tahtotilaa laki ei luultavasti totea rikolliseksi. Mutta perustuslain hengen vastaista se on.

   Poista
 2. Ihmettelen että nyt kovasti ihmetellään Trumpin väitettyjä kytköksiä yhtään mihinkään.

  Voisi Tarkkaavaisempi kirijoittaja tarkistaa vähän tyyliään siinä, että helposti voisi mainita ohimennen että joka ikisellä USA (jne) presidentillä on ollut kytköksiä sinne ja tänne. Esim Sauri Arabia ja niiden vierusmaat, onko Jukka ollut kytköksiä ja "liitoksia" ?? ei kai... ei kai sentään....

  Mutta jostain syystä jos mukana on Venäjä, niin tämä on shokki uutinen. Ok.. Voisitko perustella miksi?

  Saudi Arabia... Tuo valtio joka mestauttaa vuonna 2017 vielä satoja ihmisiä, miekalla, teloittajan toimesta... Oikeusvaltio siis? Onko miekalla mestaaminen Tarkan mielestä oikeusvaltion meininkiä? noh, toki kuolemantuomiona se on aika humaani ja nopea, kivuton.

  Mutta miksi tästä Trumpista pitää itkeä joka päivä, joka lehdessä ja blogissa? Onko hänellä jotenkin niin paljon valtaa, että hän uhkaa koko sivilisaatiota?

  Mielestäni sharia lakeja noudettavat Saudi Arabiat yms valtiot uhkaavat sivilisaatiota enemmän. En tiedä mitä oikeastaan ajatella. Mutta kuvottavaa miten paljon Trumpin kimppuun joka päivä hyökätään, mitä absurdeimmilla kommenteilla. Viimeksi hän kehui että Ranskan presidentin vanhalla vaimolla on hyvä kroppa, se oli hirveää.

  Suomi tulee tuhoutumaan totaalisesti, se on varma. EU:n periferia valtio jolla ei ole kenellekään koko EU:ssa mitään merkitystä. Ei arvoa, ei öljyä, ei kultaa, ei mitään. Metsää saa Venäjältä halvemmalla ja rajattomasti.

  Olet väärässä.

  VastaaPoista