maanantai 31. heinäkuuta 2017

Pikakommentti vajaa tunti Yle TV:n pääuutislähetyksen loputtua 31.7.2017

Asemistaan taistelevat nuoren sukupolven perustuslakiasiantuntijat ovat keksineet tien tähtiin. Kun kesäviikkojen uutispulan aikaan ottaa tuiman ilmeen ja pukeutuu perustuslaillisen puolijumalan viittaan, aina joku uutistoimittajia haksahtaa. Ja bingo, niin sitä ollaan Ylen pääuutislähetyksessä ilman että yrittämättä juuri ollenkaan.

Tänä iltana ilmeni, että perustuslakiasiantuntijoiden joukossa on kansainvälisen sotilaspolitikan asiantuntijoita, jotka -  toisin kuin sotilastiedustelu, Supo ja ulkoministeriö -  tietävät kaiken tarpeellisen turvallisuustiedustelun todellisuudesta. 

Sillä tietämisen tasolla syntyy tomera vakaumus, jonka mukaan Suomen lakisääteinen tiedustelukapasiteetti on turvallisella tasolla. Tässä sitä sitten kelpaa jöllötellä ja odottaa, kunnes syntyy niin iso ongelma, että jopa perustuslakiasiantuntijat tunnistavat sen.  Ja sitten me pojat ryhdytään tuikeisin perustuslaillisiin vastatoimiin samalla kun sauna siinä vieressä roihuaa iloisesti.

Nuoria uratietoisia ei voi moittia. Kyllähän aina saa yrittää. Mutta olisi tosi mukavaa, jos uutistoimituksissa olisi edes jonkinlaista tolkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti