torstai 9. helmikuuta 2017

Pikakommentti 10.2.2017: Venäjän kansalaisuus


 Mikään ei velvoita Suomea tarjoamaan kenellekään mahdollisuutta edistää Suomen virkakoneistossa jonkun muun valtion kuin Suomen etuja. Siksi on luonnollista, että Venäjä on noussut kaksoiskansalaisuudesta riehahtaneen keskustelun pääteemaksi.

Venäjän kansalaisuuslaki näyttää velvoittavan myös sen valtioalueen ulkopuolella asuvat kansalaiset edistämään Venäjän etuja. Sen lainsäädäntö rohkaisee heitä käyttäytymään muita maita loukkaavalla ja vahingoittavalla tavalla.

Ei ole mitään estettä kirjoittaa lakiin, että Suomen turvallisuushallinnon virkoihin ei oteta henkilöitä, jotka ovat sitoutuneet palvelemaan jonkun muun valtion etuja. Venäjä jos mikä maa ymmärtäisi tämän, sillä niin se tekee itsekin. 

5 kommenttia:

 1. "Ei ole mitään estettä kirjoittaa lakiin, että Suomen turvallisuushallinnon virkoihin ei oteta henkilöitä, jotka ovat sitoutuneet palvelemaan jonkun muun valtion etuja. Venäjä jos mikä maa ymmärtäisi tämän, sillä niin se tekee itsekin. "

  Hieno johtopäätös. Kiitos.

  Ihmettelin eilisessä eduskuntakeskustelussa miten Stubb ei osannut tehdä eroa lastensa kaksoiskansalaisuudessa Iso-Britannian ja Venäjän välillä.

  Voi pyhä yksinkertaisuus.

  VastaaPoista
 2. "Venäjä jos mikä maa ymmärtäisi tämän, sillä niin se tekee itsekin. "

  FSB ja Putin entisenä KGB koulutuksen saaneena varmasti ihmettelevät YLEn ja eduskuntamme miellyttämisen halua.

  Alan ammattilaiset molemmin puolin rajaa tietävät kyllä mistä on kysymys.

  Tuntuu, että tällä "ystävyysnäytelmällä" ei ole mitään rajoja.

  Minulla oli mahdollisuus keskustella Jukka Malmivaaran kanssa hänen sotilasurastaan (huikea) ja saamastaan asekätkentätuomiosta. Hän kertoi, että pakko oli valvontakomissiolle avata kassakaapit asekätkennän paljastumisen jälkeen. Mutta Komission sotilasjäsenet vain kohauttivat olkapäitään ja pitivät aseiden varastointia sotilaiden normaalina toimintana. Hän jatkoi, että pahimpia olivat valvontakomissiota kaikin tavoin miellyttämään pyrkineet kotikommunistit.

  Tämä historiallinen analogia on tullut väistämättä mieleen viime aikoina.

  VastaaPoista
 3. Viidennen kolonnan miehiä ja naisia on ennenkin ollut Suomem virkakoneistossa. Parempi olisi poistaa heidät ajoissa, että ei tule houkutusta vaatia rajan takaa entiselle isäntämaalle palveluksia. Mutta milloinkas Suomessa on tällaiseen puututtu? Nauretaan ja kuvitellaan, että se uhka ei kosketa meitä, vaan kyseessä on mukamas puhtaasti Keski-Euroopan ja USA:n ongelma, vaikka Venäjä on kiinnostunut kaikesta informaatiosta ympärillään. Vihervasemmisto ajaa valheellisin perustein rauhaa, vaikka sama uskottavuusongelma jää jäljelle, kun katsoo historian kehitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolustus- ja poliisihallinto näyttävät vuosikymmenien mittaan onnistuneen suojautumaan aika hyvin ulkoista vaikutusta vastaan. Muussa hallinnossa ja poliittisissa puolueissa esiintynyt Neuvostoliiton ja Venäjään myötäily ei ainakaan pääosiltaan ole perustunut ulkoiseen vaikuttamiseen. Todennäköisesti se on suurelta osalta ollut oma-aloitteista irtopisteiden keräilyä ja muuta uratietoista touhukkuutta, joka ajoittain hyödytti naapuria.

   Poista
 4. "Suomen turvallisuushallinnon virkoihin ei oteta henkilöitä, jotka ovat sitoutuneet palvelemaan jonkun muun valtion etuja." - Nerokasta: näin muotoillen laissa ei tarvitse mainita kaksoiskansalaisuutta ja asettaa niitä eriarvoisiksi. Eriarvoistamisen tekee muu valtio.

  VastaaPoista