torstai 19. tammikuuta 2017

Pikakommentti 20.1.2017: Isosti ajateltu


Liikenneministeri Anne Bernerin pikateilaus osoittaa pikkusieluista syrjäkylämentaliteettia. Kun joku kerrankin uskaltaa ajatella komeasti ja isosti, reaktiona on pilkkanauru ja helppo jallitus. Megaluokan uudistusnäkemyksessä on ihan varmasti joku heikko kohta, jota riepottelemalla koko ajatus saadaan näyttämään hölmöltä. Kaikennaurajat voittavat aina.

Bernerin esittämä ajatus on kauneinta, mitä politiikan kentältä on kuultu pitkään aikaan. Palvelun käyttäjä maksaa, ja maksun saaja vastaa siitä, että palvelu toimii ja että sitä riittää. Muuta ei tarvita.

Ensimmäisessä polkupyörässäni oli matkamittari, jolle pinnaan kiinnitetty väkänen napautti etupyörän jokaisen kierroksen. Eikä kukaan nähnyt ainakaan siitä mittarista, missä tuli käytyä ja mitä kepposia niillä matkoilla tuli tehtyä. Olisiko näin yksinkertainen härveli liikaa vaadittu nykyajan bittihirmuilta, Eivätkös he ole tottuneet rakentamaan mitä tahansa mittaavia laitteita? 

1 kommentti:

  1. Aivan erinomainen pikakommentti. Aamulehti, joka monelta osin on alkanut muuten kuvottaa, julkaisi Kimmo Kosken kolumnin: Mitä, jos Berner onkin oikeassa?

    Kolumni oli kaiken lisäksi hyvin perusteltu.

    VastaaPoista