keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Pikakommentti 3.4.2019: Trollien työnäyte


Blogissani on mielenkiintoista vilskettä, vaikka väkeä täällä käy hyvin vähän verrattuna trendikkäisiin bloggaajiin. Aina kun käsittelen puolustusta tai Natoa, siellä luikkii pienestä joukosta erottuva ryhmä venäläisiä ja ukrainalaisia (mikähän dosentti se siellä). En tiedä, miten blogin tilastot kootaan, mutta esimerkiksi koko viime kuun aikana siellä tämän tilaston mukaan käyneiden venäläisten ja ukrainalaisten yhteismäärä on melkein sama kuin suomalisten.

Tänään klo 17 aikaan blogissa kävi blogin koko liikenteeseen nähden merkittävä joukko ukrainalaisia ja venäläisiä, joita kiinnosti yli vuoden vanha tekstini. Sen otsikko oli: Trollaako Yle? ja teksti kulki näin:

Ylen uutistoimitus toteutti 17.3.2018 kello 20.30 uutislähetyksessään – toivottavasti ymmärtämättömyyttään – Pietarin trollitehtaan hartaimman toivomuksen. Se kuvitti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen alaikäisille tarkoittamaa vapaaehtoista koulutustoimintaa paheksuvan uutisensa videopätkällä, jossa täydessä taisteluvarustuksessa rynnäkkökivääriä ja täyspakkausta selässään retuuttava asevelvollinen ryntäilee harjoitustilanteessa kompastellen ja reuhtoen lumisessa metsikössä. Olisi ehkä hyvä, jos Ylen toimituksen johto yrittäisi selvittää, mitä tällaisen kuvitusratkaisun tehnyt toimittaja on näin valitessaan mahdollisesti ajatellut, ja millaisen opastuksen perusteella on ratkaisunsa tehnyt.”

Saikohan joku trolliopiskelijoiden työryhmä kiittävää palautetta hyvin suoritetusta työstä. Vai oliko tekstini varoittava esimerkki siitä, että liika tökeryys on sentään liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti