tiistai 24. heinäkuuta 2018

Pikakommentti 25.7.2018: Vanha uutinen Venäjältä

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu uhosi, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys olisi maailmalle turvallisuusuhka ja että Venäjä reagoisi siihen. Se ei ole uutinen, tätä Kremlistä on julistettu jo vuosikaudet. Tietenkin Venäjä reagoisi, ja on jo reagoinutkin. Sitä vartenhan Natoon liitytään, että Venäjä ottaisi sen huomioon.

Vaikka Martti Ahtisaari oli presidenttinä toimiessaan Nato-pelkuri, hän ryhdistäytyi sentään kerran. Helsingin huippukokouksessa 1997 hän sanoi Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonille, että Suomi ei tavoittele Nato-jäsenyyttä ”niin kauan kuin kukaan ei sano Suomelle, ettei se voi liittyä”. Jos Shoigunin esittämän kaltaista uhoa rupeaa kuulumaan tavallista enemmän, lähellä on sellainen hetki. 

Jokainen Suomen Nato-jäsenyyttä vastaan kiihkoileva venäläinen osoittaa, että hänellä on Suomea kohtaan pahoja aikeita, joiden toteuttamista sen Nato-jäsenyys haittaisi. Joka kerta kun Venäjältä kuuluu Shoigunin nyt hönkäisemän kaltaisia uhkauksia, Suomi saa uuden syyn liittyä Naatoon. Ja nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti