torstai 15. maaliskuuta 2018

Pikakommentti 15.3.2018: Venäjän myrkky


Jos asiaa sivusta seuraava siviili päättää hetkeksi olla uskovinaan, mitä Putin ja Lavrov sanovat Britanniassa myrkytetyn entisen tiedustelu-upseerinsa tapauksesta, kuvio alkaa olla aika jännä. Venäjän sotasalaisuuksien kruununjalokiven suojaus on siis epäonnistunut sen tiedustelun tietämättä.  

Joten:
-          joko Venäjä ei pysty hallitsemaan supermyrkkyään
-          tai myrkky on kulkeutunut Britanniaan ja sitä on käytetty siellä Venäjän ohjauksessa, ja Venäjä siis valehtelee.

1 kommentti:

  1. Diplomatia ei ole niin sanotusti kansan huvia, vaan asiat pitää selvittää hiljaisesti. On jotenkin rääviä, että ihmisen kuolemantapausta käsitellään julkisessa mediassa muutenkaan. Kyllä valtioiden väliset asiat pitää pitää salaisina.
    Diplomatian taitamisessa on tapahtunut kansainvälistä osaamistason nousua sota-aikojen jälkeen. Meillä on Suomessa jo myös kaupallisissa yhteyksissä tavoiteltu yhteistyötä naapurimaiden kanssa. Tämä vaatii tietenkin myös diplomatiataitoja. Olen lukenut Jukka Tarkan kirjan Venäjän vieressä. Kirja muiden ansioittensa ohella kertoo hieman siitä, miten moni suomalainen olisi laittamassa kapustaansa kansainvälisiin asioihin. Kuitenkin maan johto vastaa ulkopolitiikasta hallintosäännön mukaan. Miten voisi vastata, jos ei pääsääntöisesti hoida valtion ulkopolitiikkaa, vaan kuka tahansa?

    VastaaPoista