keskiviikko 30. elokuuta 2017

Pikakommentti 31.8.2017: Tuomiojan itsetunto

Erkki Tuomiojan mukaan osoittaa huonoa itsetuntoa, jos ”kuviteltaisiin tai pelättäisiin Venäjän hyökkäystä ...” (Helsingin Sanomat 31.8.2017 s. A15) 

Venäjä on neljännesvuosisadan aikana asevoimaa käyttäen tai sillä uhaten ottanut hallintaansa seitsemän aluetta neljältä rajanaapuriltaan. Tuomiojan opin mukaan ei se mitään. Kun tällaisia silmiemme edessä tapahtuneita asioita ei ennen saanut ajatella eikä sanoa, niitä ei Tuomiojan mielestä saa ajatella eikä sanoa nytkään. Kuka tässä oikein osoittaa huonoa itsetuntoa?

1 kommentti:

  1. Tuomiojan mukaan Suomi tarvitsee armeijaansa siis vain NATO:n Suomen kautta Venäjälle tapahtuvan hyökkäyksen torjuntaan. Tähän ajatuskulkuun nojaava kai sitten ajattelee niin, että Suomi olisi tarvinnut vuonna 1939 Saksan armeijaa vahvemman armeijan, jotta NL ei olisi ollut "pakotettu" "ennaltaehkäisevään" hyökkäykseensä Suomeen.

    NATO:n pysättämiseksi tarvitsemme varmaankin sitten oman ydinaseen tai Venäjä voi tuomiojalaisittain täysin "ymmärrettävistä" syistä taas turvautua omaan asevoimaan Suomen maaperällä. Venäjähän ei koskaan hyökkää. Se vain puolustautuu...läntisten naapuriensa maaperällä.

    VastaaPoista