perjantai 25. elokuuta 2017

Pikakommentti 25.8.2017: Reagointi puukkodraamaan

Ylen TV-uutiset näyttää edelleen tukevan printtimediassa vallitsevaan käsitystä, jonka mukaan hallituksen lakiesitys tiedusteluvaltuuksien lisäämisestä olisi reaktio Turun torien puukotuksiin. Asia on täsmälleen päinvastoin. Puukkodraama on saanut yleisen mielipiteen lopultakin ymmärtämään välttämättömäksi sen, minkä turvallisuusviranomaiset ja pari edellistäkin hallitusta ovat asettaneet tavoitteekseen jo vuosia sitten. Kysymys on siitä, onko Suomi militarisoituneen kansainvälisen yhteisön ainoa surkimusressukka, joka ei ymmärrä, miten länsimaiset järkiperäisesti toimivat valtiot joutuvat nykymaailmassa toimimaan perusturvallisuutensa ylläpitämiseksi. 

3 kommenttia:

 1. Mediassa ainakin henkilöt pääministeri Sipilää ja presidentti Niinistöä myöten ovat olleet ratsastamassa Turun puukotuksilla aika kovaa laukkaa. Nämä ulostulot ovat ihan selkeä reaktio Turun torien puukotuksiin. Tokihan lakihanke on ollut jossain muodossa olemassa jo pitkään.

  VastaaPoista
 2. Niin. Siinäpä se. Koska lakihanke on ollut vireillä jo kauan ennen Turun puukotuksia, se ei voi olla reaktio näihin kauheuksiin.

  VastaaPoista
 3. Ja lisäksi:
  Turun draaman jälkeen lakihankkeen oikopäätä torjuneet oppositiopuolueet ja media alkoivat edes harkita suhtautumistaan uudelleen ja jotkut siirtyivät avoimesti kannattamaan lakiesitystä. Ne reagoivat Turun tapauksiin, ei hallitus.

  VastaaPoista