tiistai 16. tammikuuta 2018

Pikakommentti 16.1.2018. Haaviston tentti

Pekka Haaviston haastattelun turvallisuuspoliittinen jakso ajautui absurdin äärirajoille. Ihminen, joka varmaan ensi kertaa elämässään on nähnyt Skandinavian kartan peruskoulussa, voi nyt sanoa, että Nato-jäsenyys on Ruotsille ihan OK, mutta Suomelle ei ollenkaan. Kansainvälisten asioiden mestariksi ylistetty ehdokas osoitti dramaattisen totaalista kansainvälisen politiikan ymmärtämättömyyttä. Hyvät voimat varjelkoon meitä tuollaiselta turvallisuuspolitiikan johtajalta. Mutta onneksi niin näyttää tapahtuvan. 

2 kommenttia:

 1. Luulen, että tänään saatamme kuulla, ehkä jopa runomuodossa natovastaisuuden korkeaveisun.
  Kantelettaressakin jo löytyy säkeet:

  Nato nauloina ovella,
  kyty kyinä kynnyksellä

  Ruotsi taitaa muodostaa kyvyttömille päättäjillemme kyisen kynnyksen.

  Aivan hyvä havainto oli istuvaltamme todeta Venäjästä miten siellä on vuosikymmeniä hoettu miten paha se Nato on. Olen ollut huomaavinani hieman samaa täällä meilläkin.

  Varsin noloa oli ylipäälliköltämme vetää mattoa puolustusministerimme jalkojen alta tämän neuvotellessa alustavasti hyvin myönteisessä ilmapiirissä USA:n puolustusministerin kanssa sotaharjoituksesta. Vielä Mattisin maassa ollessa.

  Se oli kuin syöttö vastapalloksi Tuomiojalle ja kumppaneille.
  On alkanut tuntua siltä, että vaalitaktikointi menee jo niin pitkälle, että ehdokkaan natokannasta ei ota selvää erkkikään (ellei nyt sitten Erkki T).

  VastaaPoista
 2. Jukalle!

  Luepa Veli-Pekka Leivon kommentti Suomen Nato-jäsenyydestä Uusi Suomi lehden Puheenvuoro -palstalla. Harvoin tapaa sellaista vasemmistoliittolaista, joilla on non raikas ja hyvin perusteltu kanta jäsenyyden puolesta.

  VastaaPoista