sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

HYVÄLTÄ EI NÄYTÄ

 

Toivon, että Donald Trumpin tukijoukoissa joku osaa ynnä- ja poislaskua. Jos heidän sankarinsa valitaan tänä vuonna presidentiksi, hän on kauden loppuessa vuoden vanhempi kuin Joe Biden nyt.

Meillä on historian kokemusta siitä, mitä pitäisi tapahtua, kun ikään ja muistisairauteen uupuneelle presidentille vaalitaan seuraajaa. Siihen tehtävään ei noussut Kremlin suosiolla ratsastanut vähän alle kuusikymppinen Ahti Karjalainen vaan samanikäinen arkijärkevä Mauno Koivisto kansan dramaattisen suurella enemmistöllä. Yhdysvaltain tuskana on vaan se, että Trumpin suosio ei perustu viisauteen eikä ikään vaan röyhkeyteen ja valeisiin.

Kamala Harris on nousemassa puolueen sisäisen automatiikan voimalla presidenttiehdokkaaksi, vaikka useimmat ymmärtävät, että hänen mahdollisuutensa voitta Trump ovat jokseenkin nollassa. Sen tajuavat luultavasti monet niistäkin, jotka ilmoittavat kannattavansa Harrisin ehdokkuutta.

Kaikki riippuu siitä, miten demokraattien eliitti pystyy avaamaan tämän umpisolmun sortumatta entistäkin rumempaan suhmurointiin. Nyt tarvittaisiin tyylitajua, joka ei taida olla hyvässä huudossa minkään Yhdysvaltain valtapuolueen riveissä.

Hyvältä ei näytä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti