keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Pikakommentti 20.2.2019: Kyy Alma Materin povella


Voi hyvä tavaton. Huomasin Hesarin Minne mennä-palstalta esitelmätilaisuuden, jonka teemana oli rakkauden mysteeri muinaisessa Egyptissä. Onpa mielenkiintoista. Miten ihmeessä ikivanhojen hautalöytöjen ja kulttirakennusten tutkimuksessa on päästy käsiksi noin jännään asiaan. Siis sinne.

Siellä kuulin, että pyramidin hautakammion paljaiden seinien mittasuhteet ovat piin kerrannaisia tai osia, ja siitä seuraa, että jos ihminen osaa laulaa taajuudeltaan oikean äänen, holvi alkaa resonoida. Pyramidien rakenne osoittaa, että niitä on alun perin alkanut rakentaa toistakymmentätuhatta vuotta sitten sammunut korkeakulttuuri, jolla oli koneelliset menetelmän kiven leikkaamiseen. Pyramidityömailla kymmeniä tonneja painavia kivijärkäleitä liikuteltiin levitaatiolla. Pyramidien kammioissa suoritetut rituaalit ovat palauttaneet kiviarkkuun suljetun totuuden etsijän oman persoonallisuutensa tuntemattomiin kerroksiin ja valekuoleman kautta opastaneet hänet kohti täydellistä totuutta. Ja tämän kaiken kuulin siinä Helsingin Yliopiston Porthanian luentosalissa, jossa väittelin tohtoriksi yli 40 vuotta sitten.

Miten ihmeessä tämän luentosarjan järjestänyt Forum Humanum ry on päässyt kyyn tavoin luikertelemaan minun Alma Materini povelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti